A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

10 nyomós érv, amiért szakemberrel célszerű együtt dolgozni

A garázskapu vásárlás során sokan tájékozódnak és választanak internetről, szakkatalógusból garázskaput. Beleszeretnek egy szép darabba és utána kiderül, hogy sem a mérete, sem a színe és a beépíthetősége sem megfelelő a ház szerkezetének adottságához.

Az építkezés, felújítás során azonban nem szabad ilyen hibába beleesni, mert rengeteg intézni valóval, csúszással és nem kevés anyagi többlet költséggel járhat.

Van megoldás! Elengedhetetlen egy tapasztalt szakember segítsége. Kérje kapuautomatika szaktanácsadónk díjmentes felmérését, tanácsát.

----

-------

Miért lényeges dolog a kapuhoz alakítani garázsunkat?

Amennyiben új házépítésbe kezd, érdemes már a tervrajzoknál szakember segítségét kérni a garázs helyének kialakításához. Bár még korainak tűnhet a garázskapu kiválasztása, sokat spórolhat azzal, hogy nem a már megépített garázshoz kell esetleg drága egyedi méretű garázskaput gyártatni, hanem a jóval kedvezőbb árfekvésű szabványméret kapuhoz tudja alakítani a nyílást.

Abban az esetben, ha felújít és lecserélné garázskapuját, bőséges kínálatot talál a nemcsak szabványos méretű kapu kínálat között. Mindemellett számos speciális felújításhoz tervezett méret közül is választhat, mely méretpontosan illeszkedik lecserélendő garázskapujához.

 

10 érv, amiért rendkívül fontos a szakember tanácsa

-----

1.   Precíz szaktudást nyújt a felmérés során

A garázskapuk beépítése mindenképp egyedi felmérést igényel. Ahhoz, hogy az ideális kapu a megfelelő módon kerüljön beépítésre, a nyílás mérete önmagában még kevés információ. Fontos tudni azt is, milyen adottságokkal rendelkezik a helyszín. A szakember pontosan tudja, milyen szempontokat kell figyelembe venni a felméréskor, hogy végül a választásunk hosszú távon jó döntés legyen.

2.   Pontosan felméri a nyílást

A rosszul felmért nyílásnál, sajnos előfordulhat, hogy nem a nyílásba illeszkedő kaput rendeltük meg, ilyenkor hiába a kedvező ár, ha a nyílást át kell alakítani, netán falat bontani, ráadásul a plusz munka jelentősen megnöveli a költségeket.

3.   Előre jelzi, milyen fal választás ideális

A girbe-gurba falak sok bosszúságot okozhatnak beépítéskor. Nem beszélve arról, hogy az ilyen beépítési szituációban, ahol nem egyenesek és nem függőlegesek a falak, nem lehet megfelelően beállítani a síneket. Ez által a mozgó alkatrészek gyorsan kopnak és idő előtti cseréjük válik szükségessé.

4.   Segít a fal optimális típusának kiválasztásában

A fal típusa (pincefal, lábazati, felmenő fal, tűzfal, merevítő fal, válaszfal) is nagyban befolyásolhatja a rögzítési módokat, ami szintén plusz költséget jelenthet.

5.   Megfelelő áramellátást javasol

Ha motoros kaput szeretne a megfelelő áramellátásról is gondolni kell. Bár már létezik gyártó, aki a motorjait akkus kivitelben is gyártja, esetleg még szolár-modullal is kombinálva, ezek árai szintén magasabbak.

6.   Optimális rögzítési pontot határoz meg

Amennyiben a motor és a sínek felfüggesztésére nincs megfelelő rögzítési pont, akkor a segédszerkezettel történik a rögzítés, ami további költségnövekedést eredményez.

7.   Akadályokat észrevételez

Az akadályok a mennyezeten, például a szennyvíz- vagy gázcső, köztes áthidaló gerenda, esetleg egyéb szerelvény a garázs mennyezetén, amit a kalkuláció során nem vett figyelembe és csak a beépítésnél derül fény rá, hogy emiatt esetleg nem tudjuk teljesen felnyitni a garázskapunkat, rendkívül bosszantó körülmény.

-----------

-----

8.   Esztétikai hiba lehetőségekre hívja fel a figyelmet 

Esetleg a hozzá nem értésből adódóan nagyobb kaput rendeltünk a nyílásunkhoz, vagy nem vettük figyelembe a méretfelvételnél, hogy a kazettás vagy üveges kapuknál a motívumot részben eltakarja a fal.

9.   Ezreket spórol meg Önnek

Mivel egy garázskapu, vagy akár a szekcionált garázskapu beszerelése a kapu árának akár a 20%-át is elérheti, ezért sokan a saját kezükbe veszik a beépítést. Igen ám, de egy garázskapu beszerelése megfelelő műszaki és szakmai hátteret igényel. Nem beszélve a rutinról, amit csak sok-sok kapu beszerelésével lehet megszerezni.

Néhány milliméteres eltéréssel beállított kapu, mely bár ránézésre jól működik, idővel gyorsan elhasználja a kopó alkatrészeit, amit utána, rövid időn belül folyamatosan cserélni kell. Másfelől a home made megoldással beszerelt garázskapu közel se biztos, hogy egyáltalán megfelelően fog működni. Ne spóroljon a beszerelésen!

10.   Időt takarít meg általa 

Gyors és hatékony felmérést követően, szaktanácsot és kötelezettségmenetes ajánlatot nyújt. A rendelést precízen lebonyolítja, ez által garantáltan olyan lesz garázskapuja, amilyenre mindig is vágyott. 

------

Keresse szaktanácsadónkat, hogy pénzt, időt és energiát spóroljon Ön is!

Kapuautomatika termék kínálat, telepítés, szervizelés
Rendezés:

Keresés