A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Hungarian hu
English en

Miért fontos a garázskapu karbantartása?

Sokan elhanyagolják a garázskapu karbantartását, sőt, egyenesen azt gondolják, hogy éveken keresztül probléma mentesen fog üzemelni, mindenféle beavatkozás nélkül. Mi történik, ha egyik napról a garázskapu nem nyílik, záródik? Ennek oka általában a karbantartás elhanyagolása. Miért érdemes legalább évente garázskapu karbantartást kérni a szakemberektől?

A garázskapu működés közben akár több száz kilót is meg kell mozgasson. Ön csak annyit vesz észre, hogy könnyedén be-ki tud állni az autójával, vagy egy gombnyomásra érheti el a szerszámait.

A garázskapu működése közben jelentős erőhatásnak vannak kitéve a felfüggesztések, a rugók, a vezető sín és maga a motor is.

Elkerülhetetlen a mozgó alkatrészek kopása, amit csak szakszerű zsírozással lehet megakadályozni. Az sem jó, ha túl sokat viszünk fel és az sem, ha túl keveset.

Továbbá, mivel alapvetően fém alkatrészekről van szó, a rozsda és az egyéb sérülések is befolyásolják a garázskapu megbízhatóságát.

Érdemes hetente egy pillantást vetni a garázskapu mozgó alkatrészeire. Így megbizonyosodhatunk, hogy a szíjas-láncos meghajtás esetén nincs nyoma elhasználódásnak, rozsdának, vagy szennyeződésnek. Ugyan így meg lehet nézni a rugók felületét is, az elhasználódás jeleit keresve.

Amennyiben a garázskapu motor működésében tapasztalunk rendellenességet, lassabban nyit- zár, azonnal érdemes szakember segítségét kérni, mielőtt nagyobb károsodás nem éri a motort.

Természetesen a rendszeres karbantartás legnagyobb előnye a megbízható működésen túl, hogy jelentős pénzügyi előnye van.

Ennek köszönhetően a hibákat relatíve olcsón, gyorsan el lehet végezni, miközben gondtalanul élvezheti a garázskapu nyújtotta kényelmet ingatlanában.

A garázskapu működésénél nem elhanyagolható tényező a fotocellák karbantartása is, elvégre a rendszer részét képzik. Ha valamilyen okból kifolyólag a garázskapu nem nyit – zár, akkor érdemes először ott keresni a hibát, mielőtt szakembert hívunk.

Néha olyan banális oka van a hibának, hogy az érzékelők között maradt valami (játék, csomag, táska), vagy por rakódott le a fotocella érzékelőjére, az utcai portól vagy esőtől.

Fontos, hogy ha a garázskapu más bejáraton keresztül nem bejárható, akkor szünetmentes akkumulátorral, vagy vészhelyzeti leoldóval védekezhetünk a problémák ellen. Erre már a beépítés pillanatában érdemes gondolni, mert akkor a költései jelentősen alacsonyabbak lesznek a fejlesztésnek.

A garázskapu beázást vihar küszöb, gumi küszöb telepítésével is elkerülhetjük, ami egy filléres tétel a kellemetlenségek elkerülésére.

A fentieket figyelembe véve gondtalanul élvezhetjük évekig a garázskapu nyújtotta kényelmet.

Ha a fentiek alapján problémát észlel a garázskapu működésében, keresse szakértőinket elérhetőségeink egyikén, garantáltan találunk megoldást a problémájára!

Kapunyitó - garázskapu meghajtások
Nincs megjeleníthető termék.