A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Hungarian hu
English en

Mit tehetünk, ha a garázskapu folyamatosan leáll?

Az automata garázskapu igazi áldás, mint sok más modern készülék, ezek is megkönnyítik a mindennapjainkat, extra komfortérzetet biztosítanak. Sőt, időt és energiát spórolnak meg azáltal, hogy nem kell kiszállni a kocsiból, kinyitni a kaput és az ajtót, amíg jár az autó, majd beálláskor visszazárni mindent.

Mindezt egy-egy gombnyomással megtehetjük a garázskapu és a kapunyitó esetében.

Mi történik, ha a lánc megsérül, vagy a garázskapu távirányító nem reagál? Mi az oka, ha a garázskapu egy helyzetben megáll, nem nyit vagy nem zár rendesen? Blogbejegyzéseinkből kiderül.

Tehát, Sherlock Holmes módjára elkezdünk nyomozni, miért történhetett, hogy a garázskapu leáll.

Ellenőrizze van-e akadályozó objektum a fotocelláknál

Az első, amit mindig ellenőrizzünk, ha nem megfelelő működést tapasztalunk a garázskapu fotocellák. Derítse ki nincs-e bármi a fotocella infra sugarának útjában. Ez lehet egy bicikli kormány, falevél, vagy eső most szennyeződés. Sokszor a probléma forrása ilyen egyszerűen megszüntethető és a garázskapu működése helyreáll, ha ez mégsem vezetne eredményre, folytassa a keresést.

A pálya nem lehet blokkolva

Ellenőrizzük a sínt és a láncot, hogy nem található-e rajta valamilyen akadály, ez lehet szennyeződés, amit a zsír összegyűjtött, vagy vakolat darab. Érdemes létrát és zseblámpát használni a művelethez. Ha a lánc és a sín felületén sehol nem látunk akadályozó elemet, ne csüggedjünk, van még egy lehetőség a garázskapu hibájának megoldására.

A rugók

A törött vagy megfeszített rugó is oka lehet annak, hogy a garázskapu leáll. Ha a rugón bármiféle sérülést lát, ne próbálja meg házilag, hozzáértés nélkül szerelni. A garázskapu rugók beállítása és szervizelése szakértőt kíván, megfelelő eszközökkel és tapasztalattal. A szakszerűtlen javítás akár életveszélyes is lehet!

Ha a fentiek közül egyik probléma sem tapasztalható, kérje garázskapu javító szakember segítségét, aki a tapasztalatának és eszközeinek köszönhetően gyorsan felderíti a hiba forrását, ezzel spórolva időt és pénzt Önnek.

Keressen minket garázskapu javítással kapcsolatban elérhetőségeink egyikén!

Kapunyitó - garázskapu meghajtások
Nincs megjeleníthető termék.