A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Hungarian hu
English en

Miért áll meg a garázskapu csukás-nyitás közben?

A modern, komfortos világban teljesen megszokott, hogy a garázskapu akkor nyílik-csukódik amikor akarjuk. Ami elromolhat, az bizony sajnos el is fog, szokták mondani, cikkünkből kiderül mi okozhatja a garázskapu működésének hibáit.

A távirányító és / vagy a falikapcsoló nem működik

Ha a garázskapu nem reagál a távirányítós nyitásra, az sok esetben az elem lemerülése miatt van, azonban, ha a falikapcsolóval sem tudjuk működésre bírni a kaput, elképzelhető, hogy az áramforrása szűnt meg a motornak. Ellenőrizzük a konnektort és a biztosítékokat, hátha megoldja a problémát. Ha a fentiek nem vezetnek eredményre, mindenképpen hívjon garázskapu szerelő szakembert, elkerülendő a sérüléseket!

A garázskapu nem záródik be teljesen

Ha a garázskapu probléma mentesen nyílik, de nem záródik, annak több oka is lehet. Például a zárási végálláskapcsoló hibája, rosszul működő biztonsági érzékelők, vagy akár rozsdásodás, a mozgó-forgó alkatrészek esetében. A garázskapu esetében a rozsdás görgők súrlódást hoznak létre, ami miatt a kapu motorja úgy érzékeli, hogy elérte a padlót. Elképzelhető még rugó probléma is, ugyanis ez az előjele lehet, a rugótörésnek.

A garázskapu akadozva csukódik le

Ebben az esetben sokszor az erőbeállítással van probléma. Ha a beállítások megfelelőek, akkor érdemes rozsdára, vagy mechanikai problémára gyanakodni. Érdemes megnézni a sínvezetést, találunk-e rajta hibát.

A garázskapu nem nyílik ki teljesen

Lehetséges, hogy megsérültek a görgők ebben az esetben, mivel a motor leáll, mielőtt a garázskapu teljesen kinyílna. Elképzelhető a felső határkapcsoló működésének a hibája is.

Ha a fentiek egyikét tapasztalja és nem tudja a problémát orvosolni, mindenképpen hívjon garázskapu szerelő szakembert, megelőzve a személyi sérüléseket és a nagyobb kárt a kapuban, vagy a motorban.

A garázskapu folyamatos, hibamentes működéséért, lakossági felhasználóként évente-fél évente, ipari használatú kapunál félévente- negyedévente ajánlott elvégeztetni a karbantartást.

Garázskapu szerelő szakembereink állnak rendelkezésére, több éves szakmai tapasztalattal, megfelelő szerszámokkal, akik nem csak időt, de pénzt is spórolnak Önnek, a házi javításokat kiváltva.

Keressen minket elérhetőségeink egyikén, ha a garázskapu nem megfelelően működik!

Kapunyitó - garázskapu meghajtások
Nincs megjeleníthető termék.