A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Hungarian hu
English en

10 nyomós érv garázskapu vásárlás előtt

A garázskapu vásárlás során sokan tájékozódnak és választanak internetről, szakkatalógusból garázskaput. Beleszeretnek egy szép darabba és utána kiderül, hogy sem a mérete, sem a színe és a beépíthetősége sem megfelelő a ház szerkezetének adottságához.

Az építkezés, felújítás során azonban nem szabad ilyen hibába beleesni, mert rengeteg intézni valóval, csúszással és nem kevés anyagi többlet költséggel járhat a garázskapu.

Van megoldás! Elengedhetetlen egy tapasztalt szakember segítsége. Kérje garázskapu, kapunyitó szaktanácsadónk díjmentes felmérését, tanácsát.

----

-------

Miért lényeges dolog a kapuhoz alakítani garázsunkat?

Amennyiben új házépítésbe kezd, érdemes már a tervrajzoknál szakember segítségét kérni a garázskapu helyének kialakításához. Bár még korainak tűnhet a garázskapu kiválasztása, sokat spórolhat azzal, hogy nem a már megépített garázshoz kell esetleg drága egyedi méretű garázskaput gyártatni, hanem a jóval kedvezőbb árfekvésű szabványméret kapuhoz tudja alakítani a nyílást.

Abban az esetben, ha felújít és lecserélné garázskapu rendszerét, bőséges kínálatot talál a nemcsak szabványos méretű kapu kínálat között. Mindemellett számos speciális felújításhoz tervezett méret közül is választhat, mely méretpontosan illeszkedik lecserélendő garázskapujához.

 

10 érv, amiért rendkívül fontos a szakember tanácsa

-----

1.   Precíz szaktudást nyújt a felmérés során

A garázskapu beépítése mindenképp egyedi felmérést igényel. Ahhoz, hogy az ideális kapu a megfelelő módon kerüljön beépítésre, a nyílás mérete önmagában még kevés információ. Fontos tudni azt is, milyen adottságokkal rendelkezik a helyszín. A szakember pontosan tudja, milyen szempontokat kell figyelembe venni a felméréskor, hogy végül a választásunk hosszú távon jó döntés legyen.

2.   Pontosan felméri a nyílást

A rosszul felmért nyílásnál, sajnos előfordulhat, hogy nem a nyílásba illeszkedő garázskapu típust rendeltük meg, ilyenkor hiába a kedvező ár, ha a nyílást át kell alakítani, netán falat bontani, ráadásul a plusz munka jelentősen megnöveli a költségeket.

3.   Előre jelzi, milyen fal választás ideális

A girbe-gurba falak sok bosszúságot okozhatnak beépítéskor. Nem beszélve arról, hogy az ilyen beépítési szituációban, ahol nem egyenesek és nem függőlegesek a falak, nem lehet megfelelően beállítani a síneket. Ez által a mozgó garázskapu alkatrészek gyorsan kopnak és idő előtti cseréjük válik szükségessé.

4.   Segít a fal optimális típusának kiválasztásában

A fal típusa (pincefal, lábazati, felmenő fal, tűzfal, merevítő fal, válaszfal) is nagyban befolyásolhatja a rögzítési módokat, ami szintén plusz költséget jelenthet.

5.   Megfelelő áramellátást javasol

Ha motoros garázskapu rendszert szeretne a megfelelő áramellátásról is gondolni kell. Bár már létezik gyártó, aki a motorjait akkus kivitelben is gyártja, esetleg még szolár-modullal is kombinálva, ezek árai szintén magasabbak.

6.   Optimális rögzítési pontot határoz meg

Amennyiben a motor és a sínek felfüggesztésére nincs megfelelő rögzítési pont, akkor a segédszerkezettel történik a rögzítés, ami további költségnövekedést eredményez.

7.   Akadályokat észrevételez

Az akadályok a mennyezeten, például a szennyvíz- vagy gázcső, köztes áthidaló gerenda, esetleg egyéb szerelvény a garázs mennyezetén, amit a kalkuláció során nem vett figyelembe és csak a beépítésnél derül fény rá, hogy emiatt esetleg nem tudjuk teljesen felnyitni a garázskapu meghajtásunkat, rendkívül bosszantó körülmény.

-----------

-----

8.   Esztétikai hiba lehetőségekre hívja fel a figyelmet 

Esetleg a hozzá nem értésből adódóan nagyobb garázskapu modellt rendeltünk a nyílásunkhoz, vagy nem vettük figyelembe a méretfelvételnél, hogy a kazettás vagy üveges kapuknál a motívumot részben eltakarja a fal.

9.   Ezreket spórol meg Önnek

Mivel egy garázskapu, vagy akár a szekcionált garázskapu beszerelése a kapu árának akár a 20%-át is elérheti, ezért sokan a saját kezükbe veszik a beépítést. Igen ám, de egy garázskapu beszerelése megfelelő műszaki és szakmai hátteret igényel. Nem beszélve a rutinról, amit csak sok-sok kapu beszerelésével lehet megszerezni.

Néhány milliméteres eltéréssel beállított kapu, mely bár ránézésre jól működik, idővel gyorsan elhasználja a kopó alkatrészeit, amit utána, rövid időn belül folyamatosan cserélni kell. Másfelől a home made megoldással beszerelt garázskapu közel se biztos, hogy egyáltalán megfelelően fog működni. Ne spóroljon a beszerelésen!

10.   Időt takarít meg általa 

Gyors és hatékony felmérést követően, szaktanácsot és kötelezettségmenetes ajánlatot nyújt. A rendelést precízen lebonyolítja, ez által garantáltan olyan lesz garázskapu modellje, amilyenre mindig is vágyott. 

------

Keresse szaktanácsadónkat, hogy pénzt, időt és energiát spóroljon Ön is!

Kapunyitó - garázskapu meghajtások