A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Hungarian hu
English en

Mi a különbség a hidraulikus és az elektromechanikus kapunyitó között?

A hidraulikus kapunyitó alapjai

Ahogy már a neve is sugallja, a hidraulikus kapuk valamilyen folyadékokból (olaj) és nagynyomású csövekből álló rendszereket használnak a nagy mennyiségű energia fejlesztésére.

A folyadékok használata azt eredményezi, hogy kevesebb a mozgó alkatrész, ezáltal kevésbé lesz jellemző a használatból eredődő kopás, sőt kevesebb karbantartást igényelnek.

A forgalmas helyekre telepített kapunyitó rendszerek esetében a hidraulikus megoldások jelentik a legjobb választást, akár ipari felhasználást is szem előtt tartva!

Hidraulikus kapunyitó meghajtás kell szerelni azokra a kapukra is, amelynek a kapuszárny súlya meghaladja a 300 kg-ot.

A hidraulikus kapuk esetében is van lehetőség reteszelés nélküli üzemeltetésre, a gyakorlatban ez annyit tesz, hogy az állást akkor sem rögzíti a hidraulika, ha épp nem aktív.

Ez egy „biztonsági” funkció, ha például valaki a szűk hely miatt neki tolatna a kapunak, természetesen használaton kívül ez a kapunyitó megoldás is lezárható az illetéktelenek előtt.

A hidraulikus motorok is általában 230 V-os üzemeltetésűek. Nagy előnyük továbbra az is, hogy kevésbé érzékenyek a szél okozta problémákra, mivel rendkívül nagy az ellenálló képességük a külső behatásokkal szemben. Ha már külső behatások, a betörőknek is komoly fejtörést biztosít a hidraulikus kapunyitó motor.

Alapvetően a hidraulikus kapuk is beállíthatóak, úgy, hogy ha akadályt észlelnek befejezzék a nyitást/csukást.

Mi a hátránya a hidraulikus kapunyitó motoroknak?

Elsősorban az ár, ami sokkal magasabb tényező, egy hagyományos elektromos kapunyitó esetében. A karbantartás is nehezebb, mivel a hidraulikus folyadék cseréjére szakemberre van szükség. Ha esetleg elromlana a kapunyitó, a javítás költsége is jóval magasabb lehet, mint egy hagyományos motor esetében.

Szerencsére a biztonság, a külső behatásoknak való jobb ellenállás és a megbízható üzemelés a hidraulikus kapunyitó malmára hajtja a vizet.

Milyen típusú kapunyitó motorok léteznek?

·        Földalatti kapunyitó

·        Tolókapu kapunyitó

·        Szárnyas kapunyitó

·        Csukló karos kapunyitó

Ha úgy gondolja, hogy ingatlanát hidraulikus kapunyitó motorral szerelné, keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Kapunyitó - garázskapu meghajtások
Nincs megjeleníthető termék.