A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Hungarian hu
English en

Minden amit a kapunyitó fotocelláról tudni kell

Az elektromos kapunyitó rendszerek mögötti technika lenyűgöző. A kapunyitó rendszerekben található távirányítók, beléptetőrendszerek, billentyűzetek és proximity olvasók tökéletes harmóniában működnek, miközben akár több száz kilós kapukat mozgatnak meg. Teszik ezt mindezt úgy, hogy otthona biztonságát garantálják, miközben az ingatlanhoz a leggyorsabb hozzáférést nyújtják a felhasználóknak.

A kapunyitó rendszer fontos elemei a fotocellák, amik garantálják a biztonságot működés közben, megakadályozva, hogy személyi sérülés, vagy anyagi kár keletkezzen.

Blogbejegyzésünkből kiderül az elektromos kapunyitó fotocellákról minden!

A fotocella párok kapcsolata

A fénysorompók egymással kommunikálnak egy infrasugárral, ahol az egyik az adó, másik a vevő, ami érzékeli a sugár jelenlétét. Amíg ez a szemmel láthatatlan infravörös sugár töretlen marad, a fotocellák szabad utat adnak a kapunyitó működésének. Ha a sugár megtörik, a fotocellák megállítják és visszanyitják a kapunyitó motorokkal a kapuszárnyakat, mert érzékelik az akadályt. Így előzik meg, hogy sérülés vagy anyagi kár keletkezzen.

Kétszer kettő néha jobb

Már egy fotocella pár is a kapunyitó rendszerbe integrálva, a kapu külső oldalán biztonságot jelent, de mi történik, ha a belső oldalra is felhelyezzük őket? Ebben az esetben a kapu csak akkor kezd el záródni, ha a két megtört infrasugár közötti „akadály” elhaladt és a sugár helyreállt.

Fontos a pozicionálás

A szakszerű elhelyezése a kapunyitó fotocelláknak elengedhetetlen, megfelelő magasságban kell őket felszerelni és beállítani. Általában a fotocellák a talajtól 600 mm magasságban kerülnek felszerelésre, ha túl alacsonyra állítjuk, akkor egy magasabb autóra rácsukódhat a fotocella, ha magasabbra akkor az alacsony sportkocsikra zárhat rá.

A kapu nem nyílik-záródik megfelelően

Sokszor a kapunyitó hibáját olyan banális probléma okozza, hogy a fotocella érzékelői közé valamilyen tárgy kerül, legyen az bicikli, falevél, vagy felverődött sár. Ha hibát észlelünk, először mindenképpen a fotocellákat ellenőrizzük!

Ha további kérdései lennének a kapunyitó fotocellákkal kapcsolatban, keresse kollégáinkat elérhetőségeink egyikén!

Kapunyitó - garázskapu meghajtások
Nincs megjeleníthető termék.