A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Hungarian hu
English en

Mire kell figyelni kapunyitó motorok lejtőre történő felszerelésekor?

A lejtőkre is telepíthető kapunyitó rendszer, azonban sokkal nagyobb szaktudást, odafigyelést igényel, valamint rendszer karbantartást.

Először is érdemes szárnyas kapunyitó meghajtás választani ilyen esetben, mivel a tolókapu motorok fogaslécére jutó szennyeződés, föld, kavics könnyen tönkre teheti a motort. Ha mégis utóbbi mellett döntenénk, érdemes a területet lebetonozni, gondoskodni a megfelelő vízelvezetésről, kavicsot pedig véletlenül sem szabad használni a fogasléc közelében.

Ha domboldalban található az ingatlan, mindenképpen érdemes szakértőt hívni kapunyitó telepítéséhez, aki megfelelő megoldást fog javasolni az egyedi igényekhez.

Hogyan telepítsünk lejtőre kapunyitó rendszert?

Érdemes ár a tervezésnél kiválasztani, hogy milyen kapunyitó rendszer felszerelésére van lehetőségünk és ahhoz elkészíteni a kaput. Már meglévő kapu esetén érdemes megfontolni, hogyan motorizáljuk, miként lehet a kellemetlenségeket elkerülve, egy jól záródó, megbízhatóan működő kapunyitó rendszert felszerelni.

Gyártói követelmények

A piacon számos típusú, méretű, nyomatékú, megjelenésű kapunyitó motor érhető el. Azonban a számukat jelentősen redukálja, ha lejtős környezetben szeretnénk kapunyitó rendszer kiépíteni. Sok esetben előírás, hogy a kapunyitó rendszer síkfelületre legyen beépítve. A kiválasztáshoz érdemes szakszerű segítséget kérni.

További anyag felhasználás

A fent említettek szerint, szükség lehet betonozásra, vas megerősítésre és földmunkálatokra, ha lejtőre telepítünk kapunyitó rendszert. Könnyen lehet, hogy a lábazat szintjét is módosítani kell. Előfordulhat, hogy tolókapu motort egyáltalán nem lehet telepíteni az adott helyre. Ez a szennyeződések eső általi bemosása és a kapu súlypontja miatt lehetséges. Mivel a kapunyitó motornak kicsit meg is kell emelnie a kaput, ekkor a vezetősínt lejjebb kell állítani és középső sín felszerelésére szükség lehet.

Ismét egy szakértő tud tanácsot adni, hogy mely kapunyitó rendszerek jöhetnek szóba, amelyek jól működnek az Ön kocsifelhajtóján.

Fokozottan ügyeljen a biztonságra

Ha lejtőre építünk kapunyitó rendszert, érdemes a biztonságot is szem előtt tartani. A kapu alatt ugyanis könnyen aláfeszíthetnek a kapunak. Gyakori probléma a nem megfelelő záródás is, ami szintén biztonsági kockázatot jelent.

Ha kapunyitó rendszert szeretne létesíteni ingatlana területén, kérje szaktanácsadóink véleményét, az elérhetőségeink egyikén, ide kattintva. Kapunyitó - garázskapu meghajtások
Nincs megjeleníthető termék.