A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Hungarian hu
English en

Mit tegyünk, ha nem záródik a kapunyitó motor?

Az elektromos kapunyitó rendszerekkel szemben nem sok elvárásunk van, nyíljon és csukódjon, amikor szeretnénk. Azonban a technika ördöge a kapunyitó meghajtásokat sem kíméli. Ha nem záródik a kapu, számos problémát vethet fel, a hozzáférést az ingatlanhoz a behatolóknak, vagy kiszökhetnek a házi kedvencek. Mit tegyünk, ha nem záródik a kapunyitó motor?

Nem kell feltétlenül rögtön kapunyitó szerelő szakembert hívni, jó eséllyel megtalálhatjuk a hibát magunk is.

Blokkolva vannak a kapunyitó fotocellák

A fotocellák biztonsági berendezések, amik megelőzik, hogy a kapu rácsukódjon értékeinkre, szeretteinkre. A fénysorompók párban kerülnek felszerelésre, a kapcsolatot köztük egy infravörös sugár jelenti, ami szemmel láthatatlan. Ha a kapcsolat megszakad a két egység között, a kapuk nyitva maradnak. Minden 10 másodpercenként ellenőrzi a kapunyitó fotocella, a sugár meglétét, ha továbbra is blokkolva van, a kapu nyitva marad.

Szeles időben előfordulhat, hogy a kapunyitó fotocellák közé levél, gally kerül, ami akadályozza a működésüket. Sokszor volt már gyermek játék is az útjukban, de előfordult már, hogy az esőben felverődött por miatt nem működtek a fotocellák. Ellenőrizzük ezeket először, ha a probléma elhárításra került, 10 másodpercen belül a kapunyitó motornak el kell kezdenie zárni.

A kapu útja el van zárva

A tolókapu motoroknál fordulhat elő, hogy a kapunyitó sínre valamilyen törmelék kerül, ami elzárja az útját és ezért a kapu nyitva marad. Érdemes rendszeresen ellenőrizni a síneket, mert ez az akadály könnyen a kapunyitó motor károsodását is okozhatja.

Mielőtt szakembert hívna nézze meg a síneket!

Lemerült akkumulátorok

Ha a fénysorompóval és a sínekkel minden rendben van, előfordulhat, hogy a kapunyitó távirányító elemei merültek le. Általában van a távirányítókon egy visszajelző led, ami ha nem villan fel, alszik ki, az elem lemerülését jelzi. A jó hír az, hogy az akkumulátor feltöltés, vagy elemcsere megoldja a problémát, érdemes otthon tartani a megfelelő típust.

Biztonsági érzékelő

Ha a kapunyitó akadályt észlel, automatikusan visszanyit, ezek nagyon érzékeny rendszerek, érdemes minden útban levő akadályt megszüntetni, hiába nyomatékosak a motorok, sokszor egy gally is elég, hogy ne csukódjon be a kapu. Ellenőrizzük a kaput teljes hosszában, hátha megtaláljuk az akadályt.

A kapunyitó kézi üzemmódra váltott

Előfordulhat, hogy a kapunyitó motor kézi üzemmódra váltott, valamilyen okból, ilyenkor olvassuk át a használati utasítást.

Ha bármilyen kérdése, problémája van a kapunyitó motorral, keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Kapunyitó - garázskapu meghajtások
Nincs megjeleníthető termék.