A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Hungarian hu
English en

Ki lehet nyitni erőszakkal a kapunyitó motort?

A nagyon rövid válasz az sajnos, hogy igen, ki lehet nyitni őket, de ez rendkívül körülményes és még meg is nehezíthetjük a betörők dolgát, blog bejegyzésünkből kiderül hogyan!

Az öröm az ürömben, hogy áramszünet esetén, vagy egyéb meghibásodás esetén is ki lehet nyitni – be lehet csukni a kapunyitó rendszert, nem csak a behatolók tudják manuálisan kinyitni.

Számos lehetőség áll rendelkezésére, hogy megkönnyítse a dolgát magának, ha probléma akadna a kapunyitó rendszerrel és egyben meg is nehezítheti a betörők dolgát.

Kezdjük először az alapvető problémával.

Kényszerítheti-e egy behatoló az elektromos kapunyitó rendszeremet nyitásra?

Ez legfőbbképpen attól függ, hogy milyen elektromos kaput szerelt be az ingatlanhoz.

A tolókapukat sokkal nehezebb erőszakkal kinyitni, mint a szárnyaskaput, de az úszókapukat sem egyszerű kinyitni, elvégre a biztonságos működésre tervezték őket.

Tegyük fel, hogy egy betörő ki akarja nyitni az elektromos kapunyitó rendszert, az elsődleges célja, hogy gyorsan és hangtalanul tudja ezt megtenni, hogy véletlenül se hívja fel magára a figyelmet. Több esetben is előfordult, hogy egy nagyobb terepjáróval a szárnyas kaput egyszerűen „kidöntötték”. Ez nem egy praktikus módja a kapunyitó kinyitásának, mivel jelentős zajjal jár.

Hogy lehet kinyitni a szárnyas kapunyitó rendszert?

Elképzelhető, hogy a kapu felfüggesztési pontjainál feszítik meg a zsanérokat, ami már egy csendesebb mód a betörésre, nehezebb kapuszárnyaknál és a toló- úszókapu motoroknál ez nem járható mód.

Az a betörő aki ért a kapunyitó automatikához akár a vezérléssel is tud olyan impulzust leadni, ami a kapunyitó rendszert nyitásra bírja. Szerencsére egyre modernebb eszközök állnak rendelkezésre, amik felépítésüket tekintve is megnehezítik a behatolók dolgát.

Érdemes felszereltetni mágneses zárat a szárnyas kapunyitó meghajtásokra, ami akár 500 kg-os terhelésnek is képes ellenállni, ezzel jelentősen megnehezítve a bejutást az ingatlan területére.

Tolókapuk

A tolókapu kinyitása erőszakkal sokkal nehezebb. Eleve egy erős motor van felszerelve a kapunyitó rendszerrel, aminek az ellenállása rendkívül magas. Ahhoz, hogy erővel felfeszítsék rendkívüli erőre van szükség, vagy a vezérlés megbontására. Alapvetően az egyik legbiztonságosabb módja ingatlanja védelmének a tolókapu választása.

Ki tudom manuálisan nyitni a saját elektromos kapumat?

Vannak olyan elektromos, manuális leoldók, amik biztonságosak és így ki lehet nyitni a kapunyitó meghajtásokat akár áramszünet esetén is. Sajnos ezzel újabb biztonsági problémát is teremtünk.

Érdemes, főleg vidéken szünetmentes akkumlátort kötni a kapunyitó rendszerre, ami megoldja áramszünet esetén a problémákat.

Más módon ne próbálja meg kinyitni az elektromos kapunyitó rendszert mivel súlyos károkat okozhat a meghajtásban és a kapuban is. Ha segítségre van szüksége keressen elérhetőségeink egyikén!

Kapunyitó - garázskapu meghajtások
Nincs megjeleníthető termék.