A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Hungarian hu
English en

Miért nem csukódik a garázskapu?

Egy rosszul működő garázskapu számos kockázatot rejt magában. Elég arra gondolni, hogy reggel megszokásból elindulunk és vissza se nézve hajtunk a munkahelyünkre, a garázskapu meg nyitva marad. Kellemetlen anyagi kár érhet minket. Ugyan így gond, ha nem csukódik a garázskapu, de sietnénk a reptérre, munkahelyre.

Tehát, a garázskapu olyan probléma, amit azonnal orvosolni kell, ha meghibásodik.

Miért nyílik ki egy garázskapu magától?

Bemutatunk 4 lehetséges okot arra, hogy a garázskapu nem csukódik:

Biztonsági érzékelők

A fotocellák automatikusan nyitva maradnak, ha zárás közben blokkolást érzékelnek. Ez lehet egy ott felejtett játék, cipő, vagy egy kupac falevél is.

A garázskapu rendszerhez biztonsági funkciók kerültek, amelyek automatikusan kinyílnak, ha zárás közben blokkolást észlelnek.

Ugyan így, ha a sínvezetésen alakul ki hiba, az érzékelő megállításra készteti a garázskapu rendszert.

Ha nem talál racionális magyarázatot a be nem záródásra, a fotocellát érdemes először cserélni.

Garázskapu távirányító

Előfordulhat, hogy a kapunyitó távirányító nem működik megfelelően. Ennek olyan banális oka lehet, mint egy lemerült elem, de sokszor csak a távirányító cseréje jelent megoldást. Különösen veszélyes ebből a szempontból a garázskapu távirányítót leejteni.

Ne felejtse el ellenőrizni a ház vezetékezését és áramköri csatlakozását sem.

Lehet, hogy mindent jól csinál, és nem ellenőrzi az áramkört, ahol a probléma van.

Transzformátor és vezérlőtábla

Érdemes megnézni a garázskapu kábelezését is. Ha sérülést látunk a vezetékeken, véletlenül se nyúljunk hozzá, jelezzük egy szakembernek és bízzuk rá a munkát.

Frekvencia

Előfordulhat az is, hogy az ingatlan környékén hasonló frekvencián üzemel egy kapunyitó rendszer. Ilyenkor előfordulhat, hogy a garázskapu nem csukódik le. Érdemes megkérdezni a közeli szomszédokat erről. Ez nagyon ritka hiba, de nem zárható ki sem. Szerencsés esetben a frekvencia váltása megoldja a problémát. A modern garázskapu távirányítók már olyan kódolással működnek, hogy a probléma könnyen orvosolható lesz.

Ha a fentiek nem segítenek, mindenképpen kérje szakember segítségét. Kollégáink készséggel állnak a szolgálatára, keressen minket elérhetőségeink egyikén, még ma!

Kapunyitó - garázskapu meghajtások
Nincs megjeleníthető termék.