A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Hungarian hu
English en

Szeszélyes téli időjárás és kapunyitó problémák

Magyarországon már rég nem tapasztalunk igazi téli időjárást, mégis, ha fúj a szél, esik a hó és fagy számos problémával kell megküzdenünk a kapunyitó motorok esetében.

Szerencsére ezek a problémák többnyire könnyen orvosolhatók.

Cikkünkből kiderül, hogy készülhetünk fel a télre, hogy a kapunyitó rendszerünk továbbra is problémamentesen üzemeljen.

Hó és jég

Bár a hóesés szépnek tűnhet és igazi karácsonyi hangulatot kelthet, a sajnálatos igazság az, hogy bármilyen mennyiségű hó az elektromos kapunyitó rendszerek meghibásodását okozhatja.

Ha a kapu fotocellái, fénysorompói eltömődnek, akkor nem fognak működni megfelelően.

Ennek az az egyszerű oka, hogy a két érzékelő közötti sugarat folyamatosan megtöri a hó.

Szerencsére azonban a javítás hihetetlenül egyszerű.

Csak törölje le a havat mindkét érzékelőről, és hamarosan újra működni fognak.

Ha elektromos tolókapuja van, amelyeknek a sínje a földön található, akkor rendszeresen ellenőriznie kell a pályát, hogy akadálytalanul mozgathassa a kapunyitó.

Ha a pálya eltömődik hóval vagy jéggel, a kapu nem tud megfelelően működni, mert vagy fizikailag eltömődik, vagy a hó és a jég bekapcsolja az akadályérzékelő funkciót ezáltal megakadályozza a kapuk csukását-nyitását.

Csapadék

Bár az elektromos kapunyitó rendszerek úgy készültek, hogy könnyen ellenálljanak a heves esőzéseknek, ha azonban hosszabb ideig esik különösen erős az eső, akkor az a földalatti motoroknál okozhatnak.

Ezeknek a kapunyitó motoroknak az alapdobozai beépített folyónyílásokkal készülnek, amik a vizet megfelelően elvezetik. Amíg a vizet sikeresen elvezeti, probléma mentesen üzemelnek. Mi történik, ha rossz a vízelvezetés? Nos, ilyen esetekben a legkülönfélébb problémákat fogjuk tapasztalni, főleg, ha a csapadék meg is fagy. Ezért érdemes egy vízelvezető csatornát létrehozni a motorok között, ami eltereli a víz áramlását.

Erős szelek

A kapu típusától függően a télen tapasztalt erős szél problémákat okozhat a kapunyitó rendszerekben. Ha nyitott vaskapuval rendelkezik, a szél keresztül fúj rajta és valószínűleg semmilyen problémát nem okoz. Ha azonban zárt felépítésű a kapu, számos problémát okozhat a széljárás. Ebben az esetben csak egy erősebb kapunyitó motor jelent megoldást, ami nyomatékosabb, így megfelelően működik orkán esetén is.

Ha bármilyen problémája van a kapunyitó rendszerrel, keresse szakértő kollégáinkat elérhetőségeink egyikén, akik biztos találnak megoldást!

Kapunyitó - garázskapu meghajtások
Nincs megjeleníthető termék.