A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Hörmann L701 (L20) torziós garázskapu rugó

Ár:
29.782 Ft
28.310 Ft (22.291 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 1.472 Ft
Kedvezmény: 5%
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: HÖRMANN
Cikkszám: 3051905

Hörmann L701 (L20) gyári garázskapu torziós rugó szekcionált garázskapuhoz

A Hörmann L701 garázskapu torziós rugó egyike az újabb szekcionált ajtórugóknak és egyben a régebbi L20 rugó helyettesítésére is szolgál, amelyet már nem gyártanak. A garázskapu torziós rugó nagyon nagy terhelésnek és erőknek van kitéve, kopó garázs alkatrész, melyet néha ki kell cserélni.

Műszaki adatok

  • Kanyarodási irány: balra fordulva
  • Belső átmérő: Ø50 mm
  • Kábel átmérő: 4,5 mm
  • Tervezett nyitásszám: 15000
  • Teljes hossz: 387 mm

A csomag tartalma:

  • 1 x Hörmann L701 / L20 garázskapu torziós rugó
  • rugós feszítő kúppal, spirális rugós csapszeggel
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

Hörmann L701 (L20) garázskapu gyári torziós rugó

40-es sorozatú Hörmann szekcionált garázskapu rendszerekhez, de megfelel a 30-as sorozatú szekcionált kapuk L20-as (gyártása megszűnt) rugójának pótlására. A torziós rugók a garázskapu kopó alkatrészei közé tartoznak és meghatározott nyitásszámra vannak tervezve.

A szekcionált ajtórugó típusszáma a rugóra rögzített alumínium címkén található. 

---

---

A legtöbb esetben a garázskapu rugói sok évig, gyakran akár évtizedekig is tartanak. Néha meghaladják a régi garázskapukat is, amelyek helyébe egy újabb modell lép, mert ezek már nem felelnek meg az ízlésüknek, vagy már kopásjeleket mutatnak. Az is lehetséges, hogy a szekcionált ajtórugókat csak néhány év után kell először cserélni. Az, hogy mennyire kopnak a rugók, nagyban függ attól, hogy mekkora súlyt kell eltartaniuk, mekkora a garázskapu és milyen gyakran nyílik ki. 

Ha a torziós rugó nemcsak elhasználódott, de el is szakadt, akkor mielőbb ki kell cserélni. A gyártó ebben az esetben javasolja a második rugó cseréjét egyidejűleg, mivel a rugókat általában egyszerre telepítették és egyidősek. Mivel általában nem ugyanaz a típusú rugó van a kapu jobb és bal oldalán, ezért fontos, hogy a garázskapu rugók cseréje esetén a jobb és bal oldali rugó típusszámát is beazonosítsa!

A beállításnál ugyanarra a fordulatra kell felhúzni mint a korábbi rugót. A felhúzási érték a Hörmann garázskapujára van ráírva. 

A Hörmann L701 szekcionált garázskapu rugó, amely a kopott, vagy törött torziós rugó helyettesítésére szolgál. Ez egyben a régebbi L20 rugó teljes cseréje is, amelyet már nem gyártanak és adnak el. Ha ki kell cserélnie egy L20-as rugót a garázs ajtajában, és megrendeli az L20-at, akkor egy L701-es garázskapu rugót kap, mely felszerelhető az L20 helyére. 

Kiváló minőségű alkatrészek a Hörmann-tól

Hosszú távú, valós körülmények közötti tesztek biztosítják, hogy a Hörmann jól megtervezett, bizonyított minőségben gyártott termékeket állítson elő - többször tesztelve, tanúsítva és szabadalmaztatva. Ennek ellenére a garázskapu torziós rugó olyan kopó alkatrész, mely minden garázskapu nyitásakor és bezárásakor el kell viselnie az ajtólap teljes súlyát. Idővel az anyag porózussá válik és a legrosszabb esetben akár el is törhet.

A szekcionált garázskapu alkatrészeinek átfogó választékával azonban a Hörmann kedvező és hatékony megoldást kínál erre a problémára. Mindig biztosít megfelelő alternatívát a régebbi alkatrészekre, amelyeket már nem gyártanak, például az L20 torziós rugót. Ez azt jelenti, hogy minden Hörmann szekcionált kapu hosszú ideig teljes mértékben használható. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés